hfhj




تاریخ: جمعه 9 تير 1391برچسب:,
ارسال توسط جام جم
 
 
  

رسیدگی به همسر و فرزندان:

یکی از توصیه هایی که حضرت آیت الله بهجت (اعلی الله مقامه) داشتند این بود که می فرمودند: به خانه که می رسید کتاب ها را بگذارید پشت در ولی مواظب باشید که ندزدند! یعنی طوری نشود که وقتی به خانه می روید، تازه بخواهید چیزی بنویسید و کتابی بخوانید و بند کتاب و کامپیوتر و ... بشوید؛ اشتباه است، دیگر الآن باید یک وقتی را بگذارید برای زن و فرزند و اهل خانه.

تنظیم برنامه:

عمرتان را به سه 8 ساعت تقسیم کنید: 8 ساعت کار و تلاش؛ که کار و تلاش ماها درس خوندن و درس دادن است. در هر حال، 8 ساعت بیرون درست کارکردن است. 8 ساعت هم برای خواب و استراحت؛ و 8 ساعت هم برای لذت های حلال، تفکر و عبادت، کارهای شخصی و...
روزی حضرت ایشان برنامه بنده را تقریر کرده و فرمودند: شما سحر از خانه می آیی بیرون و به نماز و حرم می روی، و برمی گردی خانه و صبحانه می خوری و بعد سر درس و کار تا ظهر؛ ظهر هم نماز خوانده و برمی گردی منزل ناهار را می خوری؛ اگر وقت خواب باشد نیم ساعت هم می خوابی، بعد دو مرتبه می روی بیرون سرکار و درس تا غروب، غروب هم نماز را می خوانی. تازه بعدش ما می رفتیم کتابخانه و گاهی اوقات درس های فوق العاده می رفتیم، حدود ساعت 10 به خانه برمی گشتیم.
آیت الله بهجت (ره) می فرمودند که برای چی وقتی می آیی خانه و زن و بچّه می آیند دور و برتان، تازه کتاب باز می کنید و می گویید می خواهم این ها را که صبح تا حالا خواندم مطالعه کنم؟ چون فردا می خواهم آن درس را مباحثه کنم؟ باید طوری برنامه ریزی کنید که وقت زن و بچّه ضایع نشود و به آن ها هم برسید. اهل خانواده هم حقوقی دارند. بالأخره زن و بچه و حتّی خود آدم نیازهایی دارد که اگر لذّت های حلال نباشد همان عبادتش هم با نشاط نیست، درس خواندنش هم نشاط چندانی ندارد.
معمولاً امثال ماها کمتر به این امر توجه می کنیم، زن و بچّه را رها می کنیم به حال خودشان، و خودمان را مدیون این ها می کنیم. نباید غافل شد از این که اگر پول کمتر باشد، زندگی می گذرد؛ ولی زن، دختر و پسر آدم، کمبود محبّت را از کجا جبران کنند؟ در خانه چه کسی را باید بزند و بگوید محبّت می خواهم؟ اگر مابه موقع و اندازه به زن و فرزندان محبّت ابراز نداریم، باید عوارض پس از آن را پذیرا باشیم. پول و امور مادی را می توان از خویشان، صندوق و یا کسی قرض گرفت، امّا محبّت را هیچ کس جز مرد و زن نسبت به فرزندان و مرد نسبت به همسر نمی تواند جبران کند. پس باید آدم مواظب باشد که حق همسر و فرزندانش بخاطر این که چیزی را کسب و یا جبران کند، ضایع نسازد. محبّت از امور جایگزین ناپذیر است. چند وقت پیش یک نامه ای را دریافت کردم که دختر خانمی نوشته بود، من غبطه می خورم به دختر خاله ام که می بینم پدرش او را می بوسد. دوستش دارد، محبّتش می کند. امّا دریغ از یک بوسه ای که بابای ما به ما داشته باشد. تنها حواس او به رفتار ما در منزل معطوف است. او همه ما را خسته کرده و پیوسته می گوید بکن! نکن!... .
این چیزی بود که ما از استاد گرامی حضرت آیت الله بهجت (رضوان الله تعالی علیه) یاد گرفتیم که باید نسبت به خانه و خانواده بسیار اهمیّت داد و مواظبت کرد که حق بچه ها بخاطر دیگران، یا کتاب و درس ضایع نشود.



تاریخ: دو شنبه 5 تير 1391برچسب:,
ارسال توسط جام جم

یکی از ابتکارات شهید چمران که باعث رعب و وحشت نیروهای عراقی شده بود، استفاده از قوطی‌های کنسرو و پر کردن آنها با کاه و روغن سوخته بود که آنها را در داخل رودخانه کارون می‌ریخت و شب‌ها عراقی‌ها احساس می‌کردند چندین هزار قایق ایرانی در کارون در حال حرکت هستند.

مراسم گرامیداشت مقام علمی شهید «مصطفی چمران» با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمعی از معاونین این وزارتخانه، تمدن استاندار تهران، مهدی چمران رئیس بنیاد شهید چمران و رئیس شورای اسلامی شهر تهران، حجت‌الاسلام ادبی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، امراللهی مترجم رساله دکترای شهید چمران، جمعی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی و خانواده شهید چمران شب گذشته در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور برگزار شد.

شهید چمران نابغه دانشگاه برکلی آمریکاست

در ابتدای این مراسم، امراللهی مترجم رساله دکترای شهید چمران در سخنانی اظهار داشت: هنوز بعد از 30 سال از شهادت شهید چمران بسیاری از فرزندان و جوانان ما شخصیت بزرگ شهید چمران را درک نکرده‌اند اما دانشجویان رشته‌های فنی دانشگاه‌ها با تمام وجود نسبت به این شخصیت علمی و عرفانی ابراز احساسات می‌کنند که این یک کار خدایی در وجود آنها است.

وی ادامه داد: حضرت امام (ره) درباره شهید چمران فرمودند "او کسی بود که با عقیده پاک، خالص و به دور از وابستگی به جریانات سیاسی جهاد خود را آغاز و به پایان رساند و جان خود را در راه عقیده خویش فدا کرد و با سرافرازی زیست و با آبرو نزد خداوند رفت".

امراللهی تصریح کرد: شهید چمران دوره مهندسی الکترونیک خود را در دانشکده فنی با موفقیت به پایان رساند و در سال 1336 به کشور آمریکا رفت و در آنجا در رشته گداخت هسته‌ای در دانشگاه برکلی و با رساله باریکه الکترونی در مگن‌کرون با کاتد سرد، با بالاترین نمره فارغ‌التحصیل شد.

وی افزود: شهید چمران یکباره با همه دانش فراوانی که داشت از آمریکا به سوی مرزهای صور در نزدیکی مرز اسرائیل و لبنان رفت و به عنوان یک معلم به آموزش جوانان آنجا پرداخت.

چمران شاگرد اول همه دوران تحصیلی و نظامی است

امراللهی بیان داشت: شهید چمران در دوران جنگ تحمیلی خدمات زیادی کرد که از جمله آن ساخت موشک‌های زیرآبی 6، 9 و 12متری بود. یکی دیگر از ابتکارات او که باعث رعب و وحشت نیروهای عراقی شده بود، استفاده از قوطی‌های کنسرو به جا مانده در منطقه و پر کردن این قوطی‌ها با کاه و روغن سوخته بود که آنها را در داخل رودخانه کارون می‌ریخت و شب‌ها عراقی‌ها احساس می‌کردند چندین هزار قایق ایرانی در کارون در حال حرکت هستند.

شهید چمران وقتی در دانشگاه برکلی آمریکا در حال تحصیل بود، هارتمن استاد دانشگاه و خالق ادب هارتمن از او با این عنوان یاد کرد «مصطفی یک نابغه است».

وی یادآور شد: شهید چمران پایان‌نامه دکترای خود را با عنوان باریکه الکترونی در مگن‌ترون با کاتد سرد، ارائه کرده و در رشته گداخت هسته‌ای از دانشگاه برکلی فارغ‌التحصیل می‌شود اما علاوه بر پیشرفت در مسائل علمی در مبارزات مذهبی و سیاسی با توجه به اینکه از بورس تحصیلی نیز محروم می‌شود اما شاگرد اول همه دوران تحصیلی بوده و در دورانی که به فعالیت‌های نظامی در لبنان و ایران می‌پردازد نیز شاگرد اول این دوران نیز است.

امراللهی تصریح کرد: شهید چمران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پادگان امام علی (ع) را در سعدآباد تاسیس کرد و در آنجا عده زیادی از جوانان را آموزش نظامی داده و به منطقه پاوه برد و به مبارزه با منافقین پرداخت. وی در حقیقت سنگ‌بنای خودکفایی در وزارت دفاع را بنا نهاد و ستاد جنگ‌های نامنظم و واحد مهندسی این ستاد را ایجاد کرد.

ادبی: شهید چمران حقیقت زندگی را برای همه ما معنا می‌کند

حجت‌الاسلام ادبی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور نیز در سخنانی بیان داشت: شخصیت شهید چمران بیشتر از جهت حماسه و جهادی مورد توجه قرار گرفته است اما شخصیت علمی و عرفانی او نیز هنوز به خوبی و به طورکامل بیان نشده است.

وی تصریح کرد: شهید چمران به ابزار مادی پشت نکرد اما آن را به زمینه‌ای برای رسیدن به تعالی و رشد معنوی خود تبدیل کرد و او کسی است که بر روی قله‌ای از آتش‌نشان نشسته است که حقیقت زندگی را برای همه ما معنا می‌کن




تاریخ: پنج شنبه 1 تير 1391برچسب:,
ارسال توسط جام جم

كتاب "نامه هاي نرسيده" بر اساس زندگينامه سرلشكر محمد وفايي توسط انتشارات سوره سبز به زودي منتشر مي شود.

معاون فرهنگي انتشارات سوره سبز گفت: اين كتاب از كودكي تا لحظه شهادت سرلشكر شهيد محمد وفايي از شهداي نيروي زميني ارتش را به تصوير مي كشد.

فروغ رمضاني نويسنده كتاب "نامه هاي نرسيده" ادامه داد: اين اثر در قالب داستان و در 120 صفحه به زودي توسط انتشارات سوره سبز وارد بازار نشر خواهد شد.

وي اضافه كرد: "درختان مدفون" به قلم نجمه پساوند در 300 صفحه از ديگر آثار در دست چاپ اين انتشارات است كه در قالب رماني تخيلي، به مشكلات و ماجراهاي خانواده اي ايراني در دوران جنگ تحميلي مي پردازد.

معاون فرهنگي انتشارات سوره سبز در ادامه به ديگر آثار تازه اين ناشر اشاره كرد و گفت: "رسم دلدادگي" بر اساس زندگينامه امير سرلشكر شهيد حسن آبشناسان به قلم مژگان حضرتيان فام، در 120 صفحه به روايت رشادت هاي اين رزمنده دلير مي پردازد




تاریخ: پنج شنبه 1 تير 1391برچسب:,
ارسال توسط جام جم

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 286
بازدید ماه : 337
بازدید کل : 197638
تعداد مطالب : 209
تعداد نظرات : 70
تعداد آنلاین : 1